Заборона ексгумацій обтяжує відносини з Україною – МЗС Польщі

Читать на русском
У МЗС Польщі вважають, що Україна, позбавляючи родичів жертв права на пошуки їхніх останків і належне поховання, ставить себе в конфлікт з європейськими цінностями.

У МЗС Польщі вважають, що Україна, позбавляючи родичів жертв права на пошуки їхніх останків і належне поховання, ставить себе в конфлікт з європейськими цінностями.

Про це заявив заступник голови МЗС Польщі Бартош Цихоцький в інтерв'ю виданню W polityce, передає «Слово і Діло».

Танці на пам’ятниках: як Україні та Польщі вийти з протистояння у пошуках історичного примирення?Трагічні сторінки спільної польсько-української історії вкотре спричинили погіршення відносин між двома державами. Чи вдасться зупинити ескалацію конфлікту та які приховані загрози несуть в собі зіпсовані відносини між Польщею та Україною?

«Заборона на проведення ексгумації обтяжуватиме двосторонні відносини, поки не буде скасована. Ми рішуче налаштовані на проведення переговорів з українською стороною, щоб досягти цієї мети», – сказав він.

«Україна, позбавляючи родичів жертв права на їх пошуки й належне поховання, виявляється в безпосередньому конфлікті з європейськими цінностями», – зазначив Цихоцький.

За його словами, МЗС Польщі й надалі домагатиметься безумовного скасування заборони на проведення ексгумації на території України.

Заступник голови МЗС Польщі підкреслив, що побоювання Києва щодо наслідків запровадження закону про Інститут національної пам'яті або демонтаж того чи іншого пам'ятника не можуть виправдати цю «варварську заборону».

Раніше повідомлялося, що польська опозиція представила альтернативу закону про «бандеризм».

Нагадаємо, директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович поскаржився на те, що Польща знехтувала домовленостями з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: