У Польщі ексгумували тіла екс-президента Качиньського та його дружини

Читать на русском
У Кракові завершилася ексгумація тіл екс-президента Польщі Леха Качиньського та його дружини Марії, які загинули в авіакатастрофі під Смоленськом у 2010 році.

У Кракові проведена ексгумація останків екс-президента Польщі Леха Качиньського та інших пасажирів літака Ту-154.

Про це пише DW, передає «Слово і Діло».

Польська влада сподівається, що експертиза дозволить встановити справжні причини аварії.

Через шість років після катастрофи під Смоленськом літака Ту-154, на борту якого перебував тодішній президент Польщі Лех Качиньський, у Польщі проведена ексгумація останків Качинського, його дружини Марії та інших пасажирів авіалайнера.

Розкриття саркофага в усипальниці кафедрального собору Святих Станіслава і Вацлава в ніч на вівторок, 15 листопада, пройшло без якихось ускладнень, повідомив священик храму Здіслав Сохацький. Він розповів, що під час ексгумації молився разом із родиною загиблого президента.

Тепер ексгумовані останки 83 людей будуть досліджені судовими медиками зі Швейцарії, Португалії й Данії. Влада Польщі сподівається, що експертиза дозволить встановити справжні причини авіакатастрофи під Смоленськом.

У правлячій партії «Закон і справедливість», очолюваній братом загиблого президента Ярославом, впевнені, що польський Ту-154 розбився на підльоті до Смоленська 10 квітня 2010 року в результаті нападу.

Раніше стало відомо, коли Польща почне ексгумацію тіл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: