У МЗС Польщі звільнять випускників російських вишів

Читать на русском
Новий голова МЗС Польщі Яцек Чапутович заявив, що в його відомстві зріють серйозні кадрові перестановки.

Новий голова МЗС Польщі Яцек Чапутович заявив, що в його відомстві відбудуться серйозні кадрові перестановки.

Зокрема, будуть звільнені всі працівники з дипломами російських вишів, передає «Слово і Діло» з посиланням на RMF.FM.

Скандал через синьо-жовту форму для українців у Польщі: ідентифікація чи дискримінаціяНа одному із заводів Польщі українців зобов'язали носити синьо-жовту уніформу. Керівництво заводу говорить про те, що це така система ідентифікації. Оцінили інцидент експерти.

Так, новий голова зовнішньополітичного відомства проводить принципово іншу політику, аніж його попередник Вітольд Ващиковський. Водночас у виданні відзначили, що однією з головних причин відставки міністра закордонних справ Польщі Вітольда Ващиковського було небажання змінювати кадрову політику в польському МЗС. Колишній міністр виступав проти звільнень у Міністерстві закордонних справ і прийому нових працівників без дипломатичного досвіду.

Зокрема, Яцек Чапутович попрощається зі «старими» працівниками, переважно випускниками Московського державного інституту міжнародних відносин (МДІМВ), і візьме на роботу нових дипломатів, навіть із більш низькою кваліфікацією.

Яцек Чапутович, ще будучи заступником міністра, знизив вимоги під час останнього конкурсу на дипломатичну та консульську служби й звільнив тодішнього директора Дипломатичної академії Артура Гаразима.

Раніше повідомлялося, що російського політолога Олега Бондаренка не пустили до ЄС – в'їзд на територію Євросоюзу йому був заборонений на вимогу Польщі.

Відзначимо також, в Польщі пройшли протести проти посилення закону про аборти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: