Вступна кампанія 2017: рейтинг регіональних вишів України та ціна навчання у них

Читать на русском

Рівно за місяць в Україні стартує вступна кампанія. Основними критеріями, за якими абітурієнти обирають вищий навчальний заклад, є кваліфікація викладачів і якість навчання, міжнародне визнання і затребуваність випускників великими національними та міжнародними компаніями, а також — місце, яке посідає ВНЗ у рейтингу університетів. «Слово і Діло» з'ясувало, які з регіональних українських вишів мають найвищий рейтинг та у скільки обійдеться майбутнім студентам омріяне навчання.

Згідно зі щорічним рейтингом вишів «ТОП-200 Україна», цього року до першої десятки увійшли Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут імені Каразіна», Національний університет «Львівська політехніка» та Національний гірничий університет у місті Дніпро. Харківський університет опинився на 4 сходинці, обігнавши Львівську політехніку лише на одну позицію, гірничий університет - на шостому місці.

Вартість денної форми навчання у Харкові обійдеться від 13 тисяч гривень на рік (на технічні спеціальності), у Львові — від 9 тисяч (технічна, економічна і гуманітарна освіта). Вартість навчання у Дніпрі стартує від 10 тисяч гривень (диплом гуманітарія).

Найдорожче українським студентам обійдеться отримати диплом медика, на другому місці - юридична освіта.

Як зазначають укладачі рейтингу, виші, які опинилися на перших позиціях, можуть похвалитися бюджетним фінансуванням наукових досліджень, високими індексами цитованості за системами Scopus та Web of Science, а також високим рівнем затребуваності їхніх випускників ринком праці. Також переважна більшість університетів, які увійшли до «ТОП-200 Україна», за останні 10 років мають позитивну динаміку роботи.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України анулювало ліцензії вищих навчальних закладів, розташованих на окупованій території Донецької та Луганської областей, а також у Криму та Севастополі.

Також зазначимо, що цього року в Україні почала працювати нова система нарахування стипендій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: