Не виконали вчасно. ЄС закрив проект модернізації українських КПП

Читать на русском
Європейський Союз закриває проект модернізації прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною.

Європейський Союз закриває проект модернізації прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters.

Планувалося, що модернізація допоможе скоротити час перетину кордону та вдосконалить митні процедури.

На кінець 2017 року жоден із шести проектів контрольно-пропускних пунктів не був завершений, хоча ЄС надавав фінансування на суму 29,2 млн євро.

За інформацією агентства, проект закрили після низки затримок, помилок та перевитрат за участю місцевих чиновників та підрядників. Агентство посилається на внутрішню кореспонденцію уряду України та листування між Європейською комісією й українською владою.

Представник Євросоюзу заявив агентству: «Після нашої оцінки ми зробили висновок, що проекти не можуть бути завершені вчасно. 6 проектів зараз готуються до закриття, а невикористані гроші повернуться».

Один із високопоставлених європейських дипломатів, який займається питаннями відносин з Україною, сказав: «Існує певна втома в Україні. Люди розгнівані через відсутність реформ, особливо в боротьбі з корупцією».

Але він сказав, що ЄС продовжуватиме підтримувати країну.

Державна фіскальна служба (ДФС) зазначила в своїй заяві, що серед причин були зміна персоналу всередині служби, а також тривалий час, необхідний для оформлення контрактів та отримання схвалення.

Гройсман: на КПП має бути фірмовий український стильГройсман закликав долучитися до наведення ладу на пунктах пропуску голів військово-цивільних адміністрацій Донеччини та Луганщини.

Нагадаємо, проект щодо модернізації шістьох українських КПП на східному кордоні ЄС був започаткований у 2014 році. Він був спрямований на сприяння інтеграції української економіки з країнами своїх сусідів з ЄС шляхом будівництва чи модернізації контрольних пунктів на кордонах із Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією.

Раніше голова Закарпатської ОДА Генадій Москаль повідомив на своєму офіційному сайті, що гроші на модернізацію двох міжнародних пунктів пропуску на Закарпатті, виділені ЄС, так і не використали. Підрядники ДФС взяли третину суми й втекли.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: