Москаль розповів, куди поділися грантові гроші ЄС на модернізацію КПП

Читать на русском
За словами Москаля, місцева влада багаторазово зверталася з цього приводу в Кабмін, окремі міністерства та ДФС.

Гроші на модернізацію двох міжнародних пунктів пропуску на Закарпатті, виділені ЄС, так і не використані. Підрядники ДФС взяли третину суми і втекли.

Про це голова Закарпатської ОДА Генадій Москаль повідомив на своєму офіційному сайті, передає «Слово і Діло».

«Грантові гроші, виділені Євросоюзом на модернізацію двох міжнародних пунктів пропуску, що розташовані на Закарпатті («Ужгород – Вишнє Німецке» на українсько-словацькому кордоні та «Лужанка – Берегшурань» на українсько-угорському кордоні), так і не використані. Хоча модернізація цих двох МПП значно прискорила би пропуск туристів як із боку України, так і в зворотному напрямку. Підрядники, яких підшукала ДФС, взяли 30 відсотків грошей і втекли, зараз ЄС проводить за даними фактами аудит», - повідомив Москаль.

Він додав, що з 2015 року добивається відкриття 19-ти нових пунктів пропуску з країнами ЄС: 8 – з Угорщиною, 6 – із Румунією, 4 – зі Словаччиною і 1 – із Польщею. За словами Москаля, місцева влада багаторазово зверталася з цього приводу в Кабмін, окремі міністерства та ДФС.

«На наші звернення накладалися резолюції «До виконання», «Терміново розглянути» і т.д., але реальної роботи зроблено не було. Вдалося домовитися про відкриття тільки одного МПП – «Велика Паладь – Нодьгодош» на українсько-угорському кордоні», - зауважив Москаль.

Разом із тим, він наголосив, що Закарпатська ОДА на своєму рівні вичерпала всі можливості для відкриття нових пунктів пропуску на кордоні України та Євросоюзу.

За заявою Москаля Президент Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів України, Міністерству закордонних справ, Державній фіскальній службі та Державній прикордонній службі найближчим часом провести спеціальну нараду з цього питання, на якій очільника Закарпаття визначено як доповідача.

Раніше Москаль повідомляв про гігантські премії, які нараховують собі місцеві чиновники.

Також зазначимо, німецький державний банк KfW готовий виділити на фінансування програм забезпечення житлом українських переселенців 25,5 мільйонів євро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: