На українсько-польському кордоні з'являться нові КПП

Читать на русском
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій анонсував будівництво чотирьох нових пунктів пропуску на кордоні з Польщею.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій анонсував будівництво чотирьох нових пунктів пропуску на кордоні з Польщею.

Про це він повідомив журналістам за підсумками зустрічі з маршалком польського сейму Мареком Кухцинським, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми сьогодні домовилися що наступним нашим етапом під час наступного приїзду будуть ще чотири пункту переходу через кордон - на Закарпатті, два на Львівщині, і ще один перехід на Волині», - заявив голова ВР.

Згідно з інформацією, мова йде про будівництво КПП: «Боберка-Смольник», «Лопушанка-Михновец» (Львівська обл.), «Адамчуки-Збережа» (Волинська обл.), «Лубня-Волосате» (Закарпатська обл.).

Парубій підкреслив, що Україна і Польща зроблять все для втілення цього плану. За його словами, Польща виділила у бюджеті на наступний рік 100 млн золотих на будівництво ПП «Мальховіце-Нижанковичі». Він також зазначив, що українська сторона має побудувати на своїй території дорогу до пункту пропуску.

«За попереднім планом він (пункт пропуску, - ред.) запланований на 2020 рік, завершення проекту, але зараз стоїть завдання, щоб зняти всі наявні перешкоди та створити цей перехід набагато швидше», - сказав він.

Марек Кухцинський у свою чергу вважає, що необхідно побудувати якомога більше пропускних пунктів до того часу, поки Україна увійде до ЄС.

Зазначено, що Парубій перебуває у Польщі в рамках робочого візиту з 21 жовтня. Він брав участь у конференції парламентських традицій у Центральній та Східній Європі. Крім цього, він відвідав КПП «Мальховіце-Іжанковичи», «Корчова-Краковець» і «Медика-Шегині».

Раніше Гройсман закликав приєднатися до наведення порядку на пунктах пропуску глав військово-цивільних адміністрацій Донецької і Луганської областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: