Гройсман: на КПП має бути фірмовий український стиль

Читать на русском
Гройсман закликав долучитися до наведення ладу на пунктах пропуску голів військово-цивільних адміністрацій Донеччини та Луганщини.

Міністр із питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш має створити належні умови для людей у пропускних пунктах на лінії розмежування Донбасу.

Про заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання Кабінету міністрів у середу, 27 вересня, передає «Слово і Діло».

За словами Гройсмана, нещодавно він мав розмову з генеральним прокурором Юрієм Луценком, і той розповів про жахливі незручності на КПП через лінію розмежування – немає елементарних умов, антисанітарія, відсутні туалети.

«Те, що він мені розповів, не вкладається в будь-які нормальні умови на цих контрольно-пропускних пунктах. Із поваги до людей і формується наша гідність … Має бути фірмовий український стиль – якість і розуміння того, що не можна бути байдужими до людей», – наголосив прем'єр.

З огляду на це, Гройсман дав доручення Чернишу виправити скрутну ситуацію.

«Вадиме Олеговичу, я надаю вам усі абсолютно можливості й повноваження створити належні умови на цих КПП», – звернувся він до міністра.

Глава уряду також попросив Міністерство фінансів та інші суміжні міністерства допомогти МінТОТ.

Крім того, Гройсман закликав долучитися до наведення ладу на пунктах пропуску голів військово-цивільних адміністрацій Донецької та Луганської областей.

Він додав, що так само потрібно створити належні умови на КПП, що розташовані на адміністративному кордоні з окупованим Росією Кримом.

Як відомо, місія ОБСЄ за сприяння української сторони СЦКК встановила ще одну камеру відеоспостереження на Донбасі.

Також на засіданні Гройсман заявив, що на ліквідацію наслідків пожежі на складах у Калинівці Вінницької області скерують 100 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: