На українсько-молдовському кордоні відкривається новий КПП

Читать на русском
На центральній ділянці молдовсько-українського кордону в понеділок, 17 липня, з’явиться спільний контрольно-пропускний пункт Кучурган-Первомайськ.

17 липня президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп візьмуть участь у церемонії відкриття спільного контрольно-пропускного пункту «Кучурган-Первомайськ» на центральній ділянці молдовсько-українського кордону.

Про це повідомили в прес-службі уряду Молдови, передає «Слово і Діло».

Молдова і Британія опинилися на межі дипломатичного скандалуМинулого тижня делегація придністровських чиновників на чолі з главою невизнаної республіки здійснила візит до Великої Британії.

«Відкриття спільного КПП на молдовсько-українському кордоні пройде в контексті реалізації досягнутих раніше домовленостей між урядами Республіки Молдова та України», – йдеться в повідомленні.

Рішення про відкриття спільних пунктів контролю на молдовсько-українському кордоні було ухвалено під час зустрічі в Києві в лютому нинішнього року прем'єр-міністрів Молдови та України Павла Філіпа й Володимира Гройсмана.

Наразі на молдовсько-українському кордоні діють чотири спільних КПП: «Бричани-Росошани», «Крива-Мамалига», «Ларга-Кельменці» та «Джурджулешти-Рені».

Раніше повідомлялося, що Україна і Молдова завершують переговори щодо демаркації кордону.

Нагадаємо, Молдова вислала з країни п'ятьох російських дипломатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: