Кордон під контролем: посилили заходи безпеки

Читать на русском
У період новорічних і різдвяних свят Державна прикордонна служба посилює заходи безпеки. Збільшення пасажиро-транспортного потоку фіксуються як на виїзд, так і на в'їзд, зокрема на західній ділянці кордону.

У період новорічних і різдвяних свят Державна прикордонна служба посилює заходи безпеки.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ, передає «Слово і Діло».

«З настанням різдвяних і новорічних свят на всіх ділянках кордону спостерігається динамічний рух осіб і транспортних засобів, які прямують через державний кордон та лінію розмежування в районі проведення АТО. Щоб забезпечити максимально безпечний і комфортний їх перетин, працівники Державної прикордонної служби України ще напередодні Різдва приступили до посилених заходів несення служби на державному кордоні», – йдеться в повідомленні.

Збільшення пасажиро-транспортного потоку фіксуються як на виїзд, так і на в'їзд, зокрема на західній ділянці кордону. Зараз Держприкордонслужбою у взаємодії з правоохоронними органами суміжних країн вжиті всі можливі заходи для забезпечення комфортного, безпечного й максимально швидкого перетину державного кордону громадянами. Для цього, як зазначається, в рази збільшена кількість прикордонних нарядів, до перевірок та оглядів залучені службові собаки й використовуються всі можливі технічні засоби.

Особлива увага в період святкових днів приділяється функціонуванню контрольних пунктів в'їзду-виїзду, розташованих на лінії розмежування в районі проведення АТО. Як і на всіх ділянках кордону, тут проводяться заходи щодо посилення протидії терористичній діяльності бойовиків, а підрозділи Держприкордонслужби приведені в готовність для відбиття можливих раптових нападів. Для своєчасного реагування ведеться цілодобовий моніторинг оперативної ситуації, а особовий склад підрозділів, який виконує завдання в зоні проведення АТО, забезпечений усім необхідним.

На новорічні та різдвяні свята всі КПВВ на адмінкордоні з оккупованою АР Крим і в районі проведення АТО, зокрема в Донецькій і Луганській областях, працюватимуть у штатному режимі. Обмеження може бути застосоване лише в разі загострення ситуації й загрози життю людей.

У ДПСУ закликали всіх громадян, які перетинають державний кордон України, ретельно й завчасно готуватися до своїх подорожей, з обов'язковим урахуванням погодних умов. Нагадаємо, в зоні АТО на час свят оголосили новорічно-різдв'яне перемир'я, однак бойовики продовжують обстрілювати українські позиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: