Експерт розповів, чи варто Україні продовжувати співпрацю з МВФ

Читать на русском
Україні в 2019 році необхідно буде продовжити програму співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Україні в 2019 році необхідно буде продовжити програму співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Як інформує «Слово і Діло», про це в інтерв'ю «РБК-Україна» заявив голова стратегічної групи радників при прем'єр-міністрі України Іван Міклош.

Зокрема, він наголосив, що стратегічна група радників бере участь не у всіх переговорах з МВФ, на яких присутній прем'єр-міністр або хтось із членів уряду.

«Але на більшості з тих, які стосуються нашої сфери діяльності, в нас дуже добра співпраця ... Це (приїзд групи експертів МВФ – ред.) позитивний момент. Але це не регулярна місія, яка оцінює виконання Україною умов меморандуму. І хоча це технічний рівень, але все ж це позитивний сигнал. Краще, коли є комунікація. У минулому Україна мала безліч програм з МВФ. Зазвичай влада підписувала програму, отримувала перший транш, але наступних траншів не було», – сказав Міклош.

На його думку, Україні необхідно буде продовжити програму співпраці з МВФ, оскільки поточна завершується в березні 2019 року.

Він також додав, що Україна в наступній програмі має виконати ті умови, які не встигає в нинішній.

Нагадаємо, група експертів Міжнародного валютного фонду прибула в Україну. Вони зустрілися з прем'єром Володимиром Гройсманом.

Також міністр фінансів Олександр Данилюк зустрівся з експертами МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: