Групу українських прикордонників спіймали на співпраці з бойовиками

Читать на русском
В Україні викрили групу українських військовослужбовців, які співпрацювали з бойовиками ОРЛО.

В Україні викрили групу українських військовослужбовців, які співпрацювали з бойовиками ОРЛО.

Про це повідомили в Державній прикордонній службі України, передає «Слово і Діло».

«Митний союз»: навіщо він потрібен та чи буде об'єднання «республік»В ОРДЛО підписали протокол, згідно з яким передбачене створення єдиного митного простору між республіками. Що це означає, розбирались експерти.

Відзначається, що правоохоронці затримали декількох військовослужбовців Східного регіонального управління Держприкордонслужби, зокрема, заступника начальника Харківського прикордонного загону - начальника прикордонної комендатури швидкого реагування СхРУ ДПСУ і одного військовослужбовця Сумського прикордонного загону.

«За результатами декількох місяців роботи правоохоронцям вдалося задокументувати діяльність злочинної групи в складі декількох військовослужбовців Харківського і Сумського прикордонних загонів, які здійснювали розкрадання військового майна, а також організували злочинну схему отримання неправомірної вигоди за внесення неправдивих відомостей в офіційні документи, автоматизовані системи з перетинання держкордону, в тому числі в інтересах осіб, підозрюваних у терористичній діяльності та участі в НЗФ так званої «ЛНР», - йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що всі причетні до протиправної діяльності підозрюються в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 362 і ч. 1 ст. 366 КК України. Розслідується також факт можливої ​​зради України. Кільком посадовим особам найближчим часом також буде оголошено про підозру у вчиненні вказаних злочинів.

Як раніше стало відомо, співробітник Служби зовнішньої розвідки України засуджений до 6 років позбавлення волі за співробітництво з терористичною організацією «ДНР».

Нагадаємо, у омбудсмена підрахували, скільки українців перебувають під вартою в РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: