Прикордонники виявили браконьєрів із вилову риби

Читать на русском
Прикордонники виявили браконьєрів з уловом на 350 тис. грн на узбережжях Утлюцького лиману і озера Джантшейське Запорізької і Одеської областей.

Прикордонники виявили браконьєрів з уловом на 350 тис. грн на узбережжях Утлюцького лиману і озера Джантшейське Запорізької і Одеської областей.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України, пише «Слово і Діло».

«Вчора (10 лютого, - ред.) прикордонники Бердянського загону під час патрулювання на узбережжі Утлюцького лиману Генічеського району тричі виявляли громадян, які займалися незаконним виловом водних живих біоресурсів», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, четверо громадян України, використовуючи гумові човни, 18 мереж і 35 підйомних пасток, здійснювали вилов бичка, камбали, піленгаса та судака, завдавши збитків державі на суму майже 50 тис. грн.

Так на правопорушників співробітники Держприкордонслужби склали протоколи за ст.208 КУпАП. Знаряддя лову та рибу прикордонники в установленому порядку передали представникам Азовського рибоохоронної патруля і повідомили в Національну поліцію.

Крім того, ще двох браконьєрів, які здійснювали незаконний вилов риби, викрили прикордонники відділу «Приморське» Одеського загону. Правоохоронці затримали правопорушників на узбережжі озера Джантшейское.

«Під час огляду плавзасобів громадян було виявлено 25 мереж, 600 рибин судака, більше сотні карасів. Загальна сума збитків державі становить понад 300 тис. грн», - зазначили у відомстві.

В діях громадян вбачаються ознаки кримінального правопорушення за ст.249 КК України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

За даним фактом прикордонники направили повідомлення в Національну поліцію.

Раніше Верховна Рада відмовилась ухвалити закон про видобуток бурштину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: