Співробітника зовнішньої розвідки ув'язнили на шість років

Читать на русском
Співробітника Служби зовнішньої розвідки України засудили до 6 років позбавлення волі за співпрацю з терористичною організацією ДНР.

Співробітника Служби зовнішньої розвідки України засудили до 6 років позбавлення волі за співпрацю з терористичною організацією «ДНР», а співробітницю Нацгвардії за державну зраду засудили до 4 років позбавлення волі.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Митний союз» «ДНР» і «ЛНР»: що це означає для УкраїниУгода про митну співпрацю між «ДНР» і «ЛНР» ініційована Росією у відповідь на закон про реінтеграцію Донбасу.

Слідство з'ясувало, що співробітник СЗР України з вересня 2014 року до березня 2015 року посильно допомагав терористичній організації «ДНР» – збирав та передавав її представнику відомості про діяльність СЗР, у тому числі такі, що становлять державну таємницю.

«Печерський райсуд міста Києва 06.02.2018 визнав цього громадянина України винним за частиною 1 статті 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), частиною 1 статті 328 (розголошення державної таємниці) КК України та засудив його до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади терміном на 3 роки, а також із позбавленням військового звання. Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснювалося Генеральною прокуратурою України, досудове розслідування проводилося Головним слідчим управлінням Служби безпеки України», – написав він.

Також встановлено, що співробітниця Головного управління Національної гвардії України за попередньою змовою з представником спецслужб РФ із серпня 2016 до жовтня 2017 року збирала та передавала йому відомості, що становлять державну таємницю. Ці дані обвинувачена збирала, перебуваючи на посаді техніка інформаційного забезпечення військової частини Головного управління Національної гвардії України.

Генеральна прокуратура України затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт щодо співробітниці НГУ. Солом’янський райсуд м. Києва 24.01.2018 визнав жінку винною у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України, та призначив їй покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Як повідомлялося раніше, двоє бойовиків здалися працівникам Нацполіції.

Відзначимо також, що на Донбасі бойовики ігнорують заявки про відновлення газопостачання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: