Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Грицак пообіцяв провести контррозвідувальне опитування звільнених полонених

В інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна», що було опубліковано 3 січня 2018 року голова СБУ Василь Грицак пообіцяв провести контррозвідувальне опитування звільнених полонених. Він пояснив, що контррозвідувальне опитування проводиться, коли обставини потрапляння в полон не до кінця з'ясовані. Як відомо, 27 грудня відбувся обмін утримуваних осіб між українською стороною та бойовиками. Українська сторона отримала 73 заручників, які знаходились в полоні на окупованій частині Донбасу.
Виконано
Сказано 3 січня 2018 р.

Джерело

  • http://ua.interfax.com.ua/news/interview/474569.html
  • Лист СБУ від 22 лютого 2019 року

Результат

Відповідно до листа Служби безпеки України від 22 лютого 2019 року, контррозвідувальне опитування звільнених громадян здійснюється відповідними підрозділами СБУ на постійній основі. Результати даного опитування є відомостями, які становлять державну таємницю.

ВИСНОВОК: враховуючи те, що полонені, яких було звільнено 27 грудня 2017 року, не уникли контррозвідувального опитування, обіцянка отримує статус «виконано».

Нагадаємо, що відповідно до власного регламенту, обіцянка – це публічна заява, відповідно до якої персона має зробити щось або не робити чогось, виходячи з власних посадових обов’язків, політичної, партійної, моральної чи громадянської позиції.