У Луганській області під обстріл потрапили українські прикордонники

Читать на русском
У штабі АТО заявляють про здійснення обстрілу позицій українських прикордонників у Луганській області з території Росії.

У штабі АТО заявляють про здійснення обстрілу позицій українських прикордонників у Луганській області з території Росії.

Про це йдеться в заяві прес-центру штабу АТО, пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 8 лютогоСитуація на сході країни станом станом на 06:00 8 лютого 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Сьогодні (8 лютого – ред.) близько 12:30 поблизу населеного пункту Ушаківка на Луганщині з території Російської Федерації був здійснений провокаційний обстріл із застосуванням стрілецької зброї в напрямку підрозділів, які забезпечують охорону державного кордону України. Військовослужбовці не постраждали. Вогонь у відповідь не відкривався», – заявили в штабі.

Там підкреслили, що цим обстрілом був грубо порушений режим держкордону, крім того, були в небезпеці життя українських військовослужбовців.

«У разі отримання відповідних розпоряджень і на вимогу ситуації військовослужбовці мають право застосовувати зброю для захисту суверенітету й територіальної цілісності нашої держави», – йдеться в заяві.

Як стало відомо раніше, військовослужбовцям зобов'язалися виплачувати компенсації за оренду житла.

Відзначимо також, що українські військові передали тіла загиблих на територію ОРЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: