НАБУ перевіряє чиновників «Спецтехноекспорту» за фактами заволодіння $2,6 мільйона

Читать на русском
Слідчі Антикорупційного бюро шукають фірму в Арабських Еміратах, яка нібито допомагала Спецтехноекспорту виконувати індійський контракт.

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування за фактом можливого заволодіння 2,6 мільйона доларів державних коштів чиновниками державного підприємства «Спецтехноекспорт» і невстановленими особами.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва двотижневої давнини, повідомляє «Слово і Діло».

За версією НАБУ, в 2015 році «Спецтехноекспорт» уклав угоду з іноземною компанією Global Marketing SPLTD. Згідно з цим документом, Global Marketing SPLTD мала надати «Спецтехноекспорту» послуги, пов'язані з виконанням контракту для Міністерства оборони Індії (Штабу Військово-повітряних сил). Однак детективи встановили, що фактично умови договору виконані не були, хоча між «Спецтехноекспортом» та іноземною фірмою були підписані акти про виконання робіт. На основі зазначених актів «Спецтехноекспорт» перерахував 2,6 мільйона доларів на рахунок Global Marketing SPLTD у банку Noor Islamic Bank в ОАЕ.

У Бюро зазначили, що для встановлення подальшого руху коштів, отриманих Global Marketing SPLTD від «Спецтехноекспорту», ​​а також осіб, причетних до скоєння вказаного правопорушення та контролюючих зазначену компанію з метою визначення їх зв'язку з чиновниками «Спецтехноекспорту», їм необхідно скерувати запит про міжнародну правову допомоги до компетентних органів ОАЕ.

Суд задовольнив клопотання й надав дозвіл на отримання (вилучення) компетентним органом ОАЕ інформації про розташування офісу або іншого приміщення компанії Global Marketing SPLTD.

Нагадаємо, НАБУ розслідує зловживання чиновників київського заводу «Радар».

Раніше Бюро почало перевірку командувача Національною гвардією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: