Чому справа Труханова може стати успішною для НАБУ?

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

У ситуації з Трухановим є непогані перспективи, оскільки мер Одеси для НАБУ є набагато зручнішою фігурою, ніж, наприклад, Мартиненко чи хтось інший, із кількох причин.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Цибулько, оцінюючи затримання та оголошення підозри меру Одеси Геннадію Труханову та 3 посадовцям мерії Одеси за статтею про привласнення майна.

«Для НАБУ Труханов є зручною фігурою, оскільки рівень його політичної підтримки порівняно з іншими значно нижчий. Тому справа Труханова буде більш успішною для НАБУ, ніж інші. Можливо, це буде навіть перша такого роду досить значна фігура, яка отримає термін саме завдяки розслідуванню НАБУ», – зазначив Цибулько.

НАБУ повідомило про підозру меру Одеси Труханову: реакція соцмережМеру Одеси Геннадію Труханову повідомили про підозру, однак чиновника немає в Україні з кінця грудня минулого року.

Так, Труханов та його депутатський корпус перебувають в одній зв’язці, але варто зважати, що одеська мерія – це різні групи впливу, додав політолог.

«Група Труханова вже занадто почала концентрувати владу, що потягло за собою цілий ланцюг конфліктів. Наприклад, спроба забудувати літній театр у Міському саду стала фактично загальнонаціональним скандалом. Потім була гучна історія з побиттям активіста й колишнього керівника обласного «Правого сектору» Сергія Стерненка, який звинуватив мера в цьому», – нагадав експерт.

«У підсумку сума публічного негативу, напрацьованого Трухановим, перевершує його здобутки та потенціал його лобістських структур і груп», – підкреслив він.

На його думку, Одеса може отримати нового мера.

«Покоління змінюються, є набагато молодші, амбіційніші політики, які можуть претендувати на мерське крісло. Врешті-решт, є Гурвіц, якого ніхто не скидав із рахунків», – резюмував Володимир Цибулько.

Нагадаємо, нардеп від БПП Дмитро Голубов розповів про наміри взяти міського голову Одеси Геннадія Труханова на поруки.

Як відреагували соцмережі на вручення підозри одеському меру – в нашому огляді.

За даними «Слова і Діла», рівень відповідальності Труханова – 40%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: