У САП розповіли, який запобіжний захід просять для Труханова

Читать на русском
В Антикорупційній прокуратурі проситимуть заарештувати всіх підозрюваних у справі нової будівлі Одеської мерії.
Назар Холодницький

Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме про взяття під варту міського голови Одеси Геннадія Труханова та його заступника Павла Вугельмана з альтернативою застави в 50 і 30 мільйонів гривень відповідно.

Про це на прес-конференції заявив керівник САП Назар Холодницький, повідомляє «Слово і Діло».

«Прокурори САП клопотатиме про взяття під варту мера Одеси з альтернативою застави в 50 мільйонів гривень, а для його заступника – взяття під варту з альтернативою застави в 30 мільйонів гривень», – підкреслив Холодницький.

За його словами, роль організатора схеми відводиться меру Одеси Труханову. Керівник САП додав, що інших затриманих прокурори також проситимуть взяти під варту, але з альтернативою застави по 10 млн грн кожному.

Холодницький додав, що загалом було повідомлено про підозру вісьмом особам, із них лише шістьох затримали.

За інформацією журналіста «Слова і Діла», НАБУ затримало оцінювача будівлі, директора ПП «Брокбізнесконсалт» Галину Богданову, заступника директора Департаменту комунальної власності Одеської міської ради Володимира Радіонова та ще двох фізичних осіб-керівників приватних підприємств. Імовірно, йдеться про колишнього засновника ТОВ «Девелопмент Еліт» Петра Загодиренка та чинного директора підприємства Людмилу Сороко.

Не вдалося встановити місцеперебування директора департаменту комвласності Одеської міськради Олексія Спектора та голови комісії міськради з питань комвласності Василя Шкрябая. Вони поки не затримані.

Нагадаємо, в Національному антикорупційному бюро підтвердили повідомлення про підозру Труханову.

Раніше суд переніс розгляд арешту грошей у справі Одеської мерії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: