НАБУ повідомило про підозру меру Одеси Труханову: реакція соцмереж

Читать на русском

Меру Одеси Геннадію Труханову повідомили про підозру, однак чиновника немає в Україні з кінця грудня минулого року.
Геннадій Трухановtruhanov.od.ua

Вчора Національне антикорупційне бюро України повідомило про підозру меру Одеси Геннадію Труханову, його заступнику Павлу Вугельману, директору Департаменту комунальної власності Олексію Спектору та голові комісії міськради з питань комунальної власності Василю Шкрябаю.

При цьому Труханова немає в Одесі з 26 грудня минулого року, коли він узяв відпустку. Пізніше мер продовжив її до 21 січня, потім відправився у відрядження до Афін, потім полетів до швейцарського Давоса, де мав перебувати до 28 числа. Зараз, як повідомили в міськраді Одеси, Труханов зперебуває у відрядженні в Чехії.

«Слово і Діло» з'ясовувало, що в соціальних мережах думають з приводу оголошеної меру підозри.

«Тепер його закордонна відпустка стане нескінченною», – написала журналістка Христина Бердинських.

«Днями на мене неофіційно вийшли люди Труханова з історією, що гроші від цієї афери із заводом «Краян» призначалися не йому, а Турчинову з Дубовим. Не знаю, хто тут правий. Але що я можу сказати: пане Труханов, ми не знайомі й ніколи не спілкувалися. Але не вірте тим, хто обіцяє вирішити з НАБУ або вплинути на них через Америку. Якщо в афері були замішані названі особи, у ваших інтересах надати на них свідчення. Так буде краще і вам, і Україні», – написав народний депутат Сергій Лещенко.

«Тим часом громадянину РФ Труханову НАБУ повідомило про підозру в причетності до розкрадання бюджетних коштів. Щоправда, сам підозрюваний уже навряд чи добровільно повернеться в Україну. У кращих традиціях боягузливого регіонала він обіцяв всіляко сприяти слідству й сказав, що в цьому сам зацікавлений, і втік за кордон», – написав активіст Сергій Стерненко.

«Труханову привіт! Мабуть щось знав, якщо до Чехії днем раніше відрядився», – вважає В'ячеслав Чертушкін.

«НАБУ доставило до мерії Одеси повідомлення про підозру меру міста Геннадію Труханову та чотирьом його підлеглим. Це, звичайно, ще не означає, що Труханова посадять або що мафію відсторонять від влади в місті. Або що не прийде ще один такий самий, лище від іншої мафії. Але на тлі всього, що відбувається в країні й місті, це найкраща новина», – написав колишній радник Міхеіла Саакашвілі Олександр Боровик.

Нагадаємо, в месенджері Telegram з'явився онлайн-бот, який відповідає на запитання про одеського мера Геннадія Труханова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: