НАБУ затримало мера Одеси Труханова: реакція соцмереж

Читать на русском

Геннадія Труханова та його заступника вчора затримали в аеропорту Бориспіль. Що про це думають у соцмережах – у матеріалі Слова і Діла.
Геннадій Труханов

Мера Одеси Геннадія Труханова вчора затримали в київському аеропорту «Бориспіль». Крім того, був затриманий його заступник Павло Вугельман.

Відзначимо, чиновники причетні до схеми нанесення шкоди місцевого бюджету Одеси: у вересні 2016 року мерія придбала будівлю колишнього заводу «Краян» за 185 мільйонів гривень у ТОВ «Девелопмент Еліт». При цьому спочатку будівля була куплена лише за 11,5 мільйонів гривень.

«Слово і Діло» з'ясовувало, як у соціальних мережах відреагували на затримання Труханова.

«Погана для нього ситуація – як наочний приклад боротьби зі старою елітою він підходить відмінно (не так, як колишній міністр, але все одно дуже добре), а запропонувати як відкупні йому нічого. Тобто грошей повно, але гроші на цьому рівні гри нікого не цікавлять. Політично запропонувати нічого. Цілком реально може сісти», – вважає журналіст Кирило Сазонов.

Колишній очільник Головного слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк не вірить, що справа Труханова завершиться його засудженням: «Чим завершиться затримання мера Одеси Геннадія Труханова? А чим завершилося притягнення до кримінальної відповідальності Добкіна? Такі «справи» без системної ґрунтовної фахової роботи, в більшості своїй непублічній, приречені. Так сенсу не буде – це перманентний піар без конкретних результатів у напрямку невідворотності покарання щодо кожного, хто скоїв злочин».

«Повернення Труханова в Україну є свідченням того, що він уже знає алгоритм власного відбілювання від звинувачень НАБУ. Адже «гнаний мер» не дарма більш ніж місяць провів за кордоном, то «виснажуючи» себе відпустками, то «виснажуючи» багатотижневими псевдовідрядженнями до європейських столиць: судячи з усього, він шукав варіанти, як відбитися від висунутих НАБУ звинувачень. І якщо добровільно повернувся до країни, то значить, щось нарив», – вважає журналіст Орест Сохар.

«Майже не сумніваюся, що справи в Труханова скоро будуть істотно кращі, ніж у людей, задоволених його затриманням», – написав журналіст Іван Яковина.

Блогер Сергій Наумович вважає, що суд відпустить Труханова під заставу, й перерахував переваги мера в цій справі.

Нагадаємо, «Слово і Діло» дізнавалося в юриста, чи відпустить суд Труханова під заставу, чи усуне з посади та які перспективи кримінального переслідування мера Одеси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: