Нова мерія Одеси: суд продовжить обирати запобіжний захід Труханову і компанії

Читать на русском
Райсуд столиці лише о 10:00 почне судове засідання щодо обрання запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову.

Солом'янський районний суд міста Києва о 9:00 продовжить судове засідання щодо обрання запобіжного заходу колишньому засновнику і директору ТОВ «Девелопмент Еліт» Петру Загодіренку, а за міського голову Одеси Геннадія Труханова, якого 14 лютого затримало НАБУ, суд візьметься о 10:00.

Рішення про перенесення судового засідання прийняла судді вчора ввечері, 14 лютого, повідомляє «Слово і Діло».

Заступнику мера Павлу Вугельману суд обере запобіжний захід у 14:00.

Ввечері 14 лютого адвокат Загодіренка заявив про відвід судді Віктору Фоміну. Розглядом відводу Фоміна займалася суддя Світлана Горбатовська, проте вона перенесла засідання на 9:00 15 лютого.

Крім того, до суду приїхало двоє народних депутатів Дмитро Голубов та Олександр Пресман, які заявили про готовність взяти Труханова на поруки.

Слідство відводить Труханову роль організатора схеми з заволодіння коштами Одеської міської ради через купівлю будівлі збанкрутілого заводу «Краян» у фірми-власника «Девелопмент Еліт» за 185 млн грн. За результатами експертизи, вартість цих будівель склала понад 90 млн грн, що вдвічі менше.

Нагадаємо, у САП заявили, що проситимуть для мера Одеси запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в 50 мільйонів гривень, а для його заступника Вугельман - стража або 30 мільйонів гривень. Для екс-директора «Девелопмент Еліт» прокурори просять взяти під варту або 10 млн грн.

Раніше в прокуратурі розповіли, чому Труханова не змогли конвоювати до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: