У НАБУ підтвердили затримання Труханова та його заступника

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи підтверджують затримання двох ключових підозрюваних у справі розкрадання коштів Одеської міськради.
Геннадій Труханов і Павло Вугельман праворуч

У рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання коштів Одеської міської ради на купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за 185 мільйонів гривень у приватної компанії детективи Національного антикорупційного бюро затримали міського голову Одеси Геннадія Труханова та його заступника Павла Вугельмана, яким 13 лютого заочно повідомили про підозру.

Таку інформацію журналісту «Слова і Діла» підтвердили в прес-службі НАБУ.

«В аеропорту «Бориспіль» детективи НАБУ та прокурори САП, відповідно до статті 208 КПК України, затримали одеського міського голову та його заступника. Наразі з усіма підозрюваними виконуються слідчі та процесуальні дії, а також вирішується питання про обрання запобіжних заходів», – зазначили в Бюро.

Як відомо, за версією слідства, Труханов і Вугельман причетні до схеми завдання збитків місцевому бюджету Одеси. Так, у вересні 2016 року мерія Одеси придбала будівлю колишнього заводу «Краян» за 185 млн грн у ТОВ «Девелопмент Еліт». Спочатку будівлі були куплені лише за 11,5 млн грн. Після отримання зазначеної суми «Девелопмент Еліт» спробувало ці гроші перерахувати компанії з ознаками фіктивності, керівник якої зараз перебуває в зоні АТО, проте гроші були заморожені й на них наклали арешт.

Нагадаємо, в Державній прикордонній службі України повідомили спочатку про затримання Труханова в аеропорту «Бориспіль», а згодом – і про затримання його заступника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: