Справа Януковича: прокурор розповів, коли допитають Порошенка

Читать на русском
У справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича допитують колишнього депутата Держдуми Іллю Пономарьова, а наступного тижня відбудеться допит президента Петра Порошенка.

У середу, 14 лютого, в Оболонському райсуді Києва у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича допитують колишнього депутата Держдуми Іллю Пономарьова, а наступного тижня відбудеться допит президента Петра Порошенка.

Про це повідомив військовий прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко, пише «Слово і Діло».

Чому суд у справі Януковича можуть затягнути до 2019 року?Оболонський райсуд Києва продовжив розглядати справу про держзраду екс-президента України Віктора Януковича. Цього разу на допиті побував Валентин Наливайченко.

Також Кравченко зазначив, що 15 лютого планується допит секретаря РНБО Олександра Турчинова та колишнього в. о. голови Міноборони Михайла Коваля, а наступного тижня – постійного представника при ООН Володимира Єльченка та президента Петра Порошенка. За його словами, це будуть останні свідки сторони обвинувачення.

Як відомо, Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених із метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

У ГПУ нагадали Януковичу про обіцяні докази невинуватостіГенеральна прокуратура вже рік і два місяці чекає на три томи доказів від екс-президента Віктора Януковича, які нібито підтверджують його невинуватість у злочинах проти Євромайдану.

29 червня 2017 року в суді зачитали обвинувальний акт у справі про сприяння російській владі в анексії Криму та веденні агресивних військових дій на території України.

5 липня 2017 року Янукович оголосив, що не бажає брати участь в ініційованому Україною судовому процесі в справі про державну зраду й відкликає із суду своїх адвокатів. Але 11 грудня адвокат Віталій Сердюк, який бере участь у процесі щодо розстрілів на Майдані, знову почав захищати Януковича у справі про держзраду. Відтоді суд допитує свідків.

31 січня засідання суду не відбулося. Розгляд справи про держзраду Януковича перенесли на 7 лютого в зв’язку з тим, що на засідання не з'явилися захисники Януковича.

Раніше захист подавав список із 35 осіб, яких просить допитати у суді як свідків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: