ГПУ отримала докази державної зради Януковича

Читать на русском

Генеральна прокуратура отримала копію заяви президента України Віктора Януковича з проханням ввести російські війська в Україну.

Секретаріат ООН надав українській стороні фотокопію заяви екс-президента України Віктора Януковича від 1 березня 2014 року з проханням ввести війська РФ на територію країни.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 17 січня, передає «Слово і Діло».

«Головна військова прокуратура отримала через Постійне представництво України офіційний лист секретаріату ООН із наданням українській стороні завіреної офіційною печаткою ООН фотокопії заяви Януковича від 01.03.2014 із проханням ввести війська Російської Федерації в Україну й усі офіційні матеріали, які були додані від РФ до заяви представника РФ в ООН Чуркіна», – написав генпрокурор.

Луценко підкреслив, що всі отримані українським слідством матеріали визнані ООН офіційними документами, які надала РФ.

«Слідство військової прокуратури отримало беззаперечні документальні докази державної зради Януковича. Дозвіл на оприлюднення мною даних досудового слідства отриманий від старшого прокурора в провадженні про держзраду Януковича», – додав він.

Раніше заступник генерального прокурора-головний військовий прокурор Анатолій Матіос розповів, коли обвинувальний акт проти Януковича буде переданий до суду.

6 січня Печерський суд заарештував житловий будинок, квартиру, два гаражі та корабель екс-президента Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: