Янукович прокоментував рішення Печерського суду

Читать на русском

Віктор Янукович незадоволений рішенням суду про дозвіл на заочне розслідування щодо нього, та звинувачує нинішню владу, яка, мовляв, спеціально не допустила його адвокатів до суду.

Екс-президент України Віктор Янукович прокоментував рішення суду про дозвіл на заочне розслідування щодо нього.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться у зверненні екс-президента, яке у Facebook опублікував прес-секретар його сина Олександра Януковича Юрій Кирасир.

Держзрада Януковича: які перспективи справи та в чому основний недолікУ Головній військовій прокуратурі заявили, що слідчі отримали офіційним шляхом від ООН фотокопію листа Віктора Януковича на адресу президента Росії. Перспективи справи та шанси почути вирок оцінили фахівці.

«Нинішній український режим пішов на злочинні заходи - за допомогою сили усунути моїх адвокатів від участі в так званій справі про Майдан, яка «розглядається» в Печерському районному суді м.Києва. Такі дії - це панічна реакція нинішньої влади на те, що з кожним днем в Україні та світі дізнаються все більше фактів причетності її представників до найтяжчих злочинів», - заявив Янукович.

За словами політика, в Європі і світі говорять про причетність «нинішніх керівників» до масових розстрілів людей на Майдані в 2014 році. Називаються конкретні імена - Парубій, Пашинський, Луценко».

«У 2014 році прийшовши на крові до влади, вони за допомогою крові цю владу намагаються утримати сьогодні, розв'язавши і продовжуючи братовбивчу війну на Донбасі. Все це змушує їх іти по шляху беззаконня в жадобі якнайшвидше бездоказово звинуватити мене в неіснуючих злочинах і спробувати відвести від себе підозри», - переконаний Янукович.

Нагадаємо, Печерський районний суд м. Києва дозволив здійснити заочне досудове розслідування щодо екс-президента Віктора Януковича, екс-глави СБУ Олександра Якименка та екс-першого заступника СБУ Володимира Тоцького у справі стосовно розстрілів на Майдані.

Раніше адвокат Ольга Просянюк розповіла, що її та Олександра Горошинського вивели із зали засідання суду.

У Генпрокуратурі пояснили, що Горошинському оголошено відвід через конфлікт інтересів. За словами прокурора, Просянюк було запропоновано брати участь у засіданні як вільному слухачеві, а повноважень захищати Януковича вона не має.

Як відомо, Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Раніше під час допиту в суді екс-глава СБУ Валентин Наливайченко розповів, що Росія не чинила тиску на колишнього президента Віктора Януковича, і він здав Крим усвідомлено.

Як відомо, авокат Януковича Віталій Сердюк оприлюднив скан-копії протоколу допиту колишнього в. о. міністра оборони Ігоря Тенюха, в якому він розповідає про те, як ухвалювалося рішення здати Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: