Чому суд у справі Януковича можуть затягнути до 2019 року?

Читать на русском
Анна Малярюрист-кримінолог

Суд у справі державної зради Януковича немає сенсу завершувати до парламентських виборів 2019 року.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловила експерт-кримінолог, юрист Ганна Маляр, передає «Слово і Діло».

«Це найкращий рекламний інструмент для всіх – і для влади, і для «Опоблоку», і для самого Януковича. Кожен політик, який приходить на цей публічний допит у суді й має політичні амбіції, робить брифінг, заяви, світиться у всіх ЗМІ тй зачитує в судовому засіданні найкращу передвиборчу промову свого життя – по суті й дуже патріотично», – зазначила Маляр.

Тому, на її думку, справа Януковича буде дуже тривалою й рейтинговою.

«Ця справа є прекрасним рекламним майданчиком для політиків. Вона їм усім потрібна. Могильов, наприклад, після допиту і на політичне ток-шоу сходив, і інтерв'ю роздавав. Як би він ще «воскрес» у ЗМІ?», – додала вона.

При цьому ризики того, що в разі, якщо надав неправдиві свідчення, то за них доведеться відповідати й рятувати рейтинги, мінімальні, підкреслила експерт.

«Завжди можна, як Янукович, говорити на біле чорне. А от дивіденди очевидні й дуже високі. Можливість показати себе патріотом, ефективним чиновником та ще й економно для власної кишені», – резюмувала Ганна Маляр.

Як відомо, 7 лютого на допит до суду викликали екс-голову Служби безпеки України Валентина Наливайченка.

За даними «Слова і Діла», генеральний прокурор Юрій Луценко в квітні 2017 року запевняв, що судовий процес над Януковичем триватиме кілька місяців, однак провалив обіцянку.

Вже цього року генпрокурор пообіцяв розпочати заочні судові процеси щодо економічних та кримінальних злочинів команди екс-президента Януковича. Наразі обіцянка має статус «у процесі». Досьє Юрія Луценка – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: