Суд Києва виніс вирок дезертиру, затриманому на кордоні з Кримом

Читать на русском
Під час судового засідання еск-військовий свою провину в інкримінованих йому злочинах відмовився визнавати.

Подільський районний суд Києва засудив до 14 років позбавлення волі колишнього українського військовослужбовця Максима Одинцова за державну зраду і дезертирство з української армії в анексованому Росією Криму.

Про це повідомляє «Крим.Реалії», передає «Слово і Діло».

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

Під час судового засідання еск-військовий свою провину в інкримінованих йому злочинах відмовився визнавати. Захист засудженого збирається оскаржити рішення суду першої інстанції.

Як повідомлялося раніше, в кінці грудня 2016 року військова прокуратура Миколаївського гарнізону Південного регіону України завершила досудове розслідування і направила до суду обвинувачувальні акти щодо двох колишніх українських військовослужбовців Олександра Баранова та Максима Одинцова, які зрадили присязі та перейшли на бік країни-агресора. Вони підозрюються в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 408 («Дезертирство») КК України, ч. 1 ст. 111 («Державна зрада») КК України.

Колишні молодший сержант і прапорщик, проходячи службу в одній з військових частин, дислокованій на території Автономної Республіки Крим, під час окупації півострова не виконали наказ про прибуття до нового місця служби і залишилися на окупованій території, тим самим вчинивши дезертирство, в зв'язку з чим були оголошені в розшук. Надалі вони уклали контракти про проходження військової служби у ЗС РФ.

20 листопада 2016 року співробітники СБУ затримали їх на адміністративному кордоні з Кримом біля пункту пропуску «Чонгар» (Херсонська обл.). Суд прийняв рішення про їхній арешт на 2 місяці з альтернативою внесення застави. Згодом можливість застави суд скасував.

Нагадаємо, в понеділок, 12 лютого, російський суд заарештував на два місяці затриманого в окупованому Сімферополі громадянина України Костянтина Давиденка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: