У Криму ФСБ затримала українця – ЗМІ

Читать на русском
У Сімферополі співробітники ФСБ Росії затримали громадянина України, який нібито збирав і передавав українським спецслужбам відомості про діяльність частин Росгвардіі.

В анексованому Сімферополі співробітники ФСБ Росії затримали громадянина України, який нібито збирав і передавав українським спецслужбам відомості про діяльність частин Росгвардіі та Федеральної служби безпеки.

Про це повідомляє «Інтерфакс» із посиланням на дані спецслужби, пише «Слово і Діло».

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

«11 лютого ФСБ Росії в Сімферополі затримала громадянина України Костянтина Давиденка. Він цілеспрямовано збирав і передавав спецслужбам України відомості про діяльність частин і з'єднань Федеральної служби військ Національної гвардії РФ і щодо співробітників ФСБ Россії, які становлять державну таємницю», – заявили в ФСБ.

Відзначається, що проти українця була порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого статтею 286 КК РФ (шпигунство).

Також російські ЗМІ повідомляють, що громадянин України був затриманий 11 лютого.

У Міністерстві закордонних справ «Українській правді» повідомили, що перевіряють інформацію про затримання українця.

Раніше англійську журналістку змусили залишити Крим.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко розповів про затриманих в РФ, Криму та на Донбасі українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: