З’ясувалося, як кримських татар агітують працювати у «виборчих комісіях» 18 березня

Читать на русском
ЗМІ вже повідомляли, що Путін має намір проголосувати в Криму. Наразі, кримських татар агітують працювати у «виборчих комісіях» 18 березня.

На майбутніх «виборах президента Росії», кримських татар, які працюють у бюджетній сфері, агітують брати участь в роботі «виборчих комісій».

Про це Крим.Реалії розповів кримськотатарський активіст, ветеран національного руху Зевджет Куртумеров, передає «Слово і Діло».

«Агітують кримських татар з бюджетної сфери, осіб, які так чи інакше залежні від нинішньої влади для участі у виборчих комісіях на майбутніх виборах президента Росії. Справа в тому, що багато наших співвітчизників в Криму до 2014 року дуже часто брали участь як спостерігачі на виборах і дуже добре знають ці процеси. Нинішня влада це використовує», - пояснив він.

Він уточнив, що в Кримському інженерно-педагогічному університеті проросійські організації вже провели збори, на яких закликали кримських татар йти на вибори президента Росії.

Передвиборча програма Путіна досі не оприлюднена: що обіцяють інші кандидатиВід націоналізації природних багатств Росії до легалізації одностатевих шлюбів – такі обіцянки виборцям дають кандидати в президенти. Також ми відстежили, як змінювалися передвиборчі програми Путіна з 2000 року.

За його словами, серед організацій, які агітували було «об'єднання кримських татар «Крым»,

«Фонд кримськотатарського мистецтва та етнографії», «Комітет кримськотатарської молоді». «Влада, яка в Криму діє від імені Росії, вживає посилених заходів, щоб залучити кримських татар у виборчий процес. Задіяно все духовенство на чолі з муфтієм Еміралі Аблаєвим, чиновники, які працюють як в апараті уряду, так і в парламенті. Вони розраховують, що кримські татари підуть на вибори», - додав Куртумеров.

Нагадаємо, вибори президента РФ відбудуться 18 березня, в четверту річницю анексії Криму.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін має намір поїхати до Криму, щоб проголосувати на одній із виборчих дільниць.

Детальніше про те, якою є позиція кандидатів на посаду президента РФ щодо Криму та Донбасу, – в нашому матеріалі за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: