Суд залишив за ґратами кримських дезертирів, скасувавши заставу

Читать на русском
Суд Миколаєва залишив під арештом на два місяці затриманих колишніх військовослужбовців Збройних сил України Олександра Баранова та Максима Одинцова які перейшли служити в російську армію.

Центральний районний суд Миколаєва на засіданні задовольнив клопотання слідчого і скасував можливість звільнення під заставу двох військовослужбовців Олександра Баранова та Максима Одинцова, затриманих на адміністративному кордоні з окупованим Кримом.

Про це повідомляє прес-служба суду, передає «Слово і Діло».

«Дослідивши обставини клопотання, суд постановив змінити спосіб виконання запобіжного заходу, ..., скасувавши можливість звільнення під заставу», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 22 листопада Баранову і Одинцову, підозрюваним у дезертирстві, було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 350 тис. грн та 250 тис. грн відповідно.

СБУ прикрила поставки в Росію запчастин до військової технікиСпівробітники Служби безпеки зупинили поставки в Росію товарів подвійного призначення, які можуть бути використані у військовій промисловості, зокрема запчастин до військових літаків і підводних човнів.

В цей же день їм повідомили про нову підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Слідчий клопотав про зміну способу виконання попередньо обраних запобіжних заходів, вказавши на неможливість застосування застави як альтернативного заходу.

Як повідомлялося, українські військовослужбовці Одінцов і Баранов в 2014 році після анексії Криму перейшли служити в російську армію. Вони були затримані співробітниками Служби безпеки України 20 листопада на адміністративному кордоні з Кримом біля пункту пропуску «Чонгар».

Спочатку суд прийняв рішення про їх арешт на 2 місяці з можливістю внесення застави.

Нагадаємо, раніше Росія попросила організувати зустріч із затриманими військовими, яких заарештував український суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: