Затриманому в Криму українцю обрали запобіжний захід

Читать на русском
У понеділок, 12 лютого, російський суд заарештував на два місяці затриманого в окупованому Сімферополі громадянина України Костянтина Давиденка.

У понеділок, 12 лютого, російський суд заарештував на два місяці затриманого в окупованому Сімферополі громадянина України Костянтина Давиденка.

Про це «Інтерфаксу» повідомила прес-секретар Лефортовський суду Москви Катерина Краснова, передає «Слово і Діло».

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

«За клопотанням слідчого щодо Давиденка обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту на термін до 11 квітня», – повідомила вона.

За її словами, судове засідання пройшло в закритому режимі в зв'язку з тим, що матеріали справи містять секретні відомості.

Представники ФСБ РФ затримали українця Костянтина Давиденка 11 лютого. Його підозрюють у «збиранні та передачі українським спецслужбам відомостей про діяльність частин Росгвардії та ФСБ». Проти нього порушили кримінальне провадження за статтею «Шпигунство» (ст. 276 КК РФ). Йому загрожує тюремний термін від 10 до 20 років.

Нагадаємо, верховний суд Білорусі 11 лютого розглядає в закритому режимі справу українського журналіста Павла Шаройка, якого звинувачують у шпигунстві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: