У МЗС розповіли про Сущенка та Балуха

Читать на русском
Міністерство закордонних справ привітало з днем народження активіста Володимира Балуха та журналіста Романа Сущенка, ув’язнених у Росії.

Міністерство закордонних справ привітало з днем народження активіста Володимира Балуха та журналіста Романа Сущенка, ув’язнених у Росії.

Як інформує «Слово і Діло», повідомлення розміщені в соціальних мережах.

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

«Стійкий Володимир Балух, з днем ​​народження! Бажаємо свободи й віри в перемогу над оккупантом», – написала прес-секретар МЗС Мар'яна Беца в Twitter.

«Крим – це Україна. Боремося за вас», – додала вона.

Також Беца звернулася до Сущенка: «Романе, вітаємо з днем ​​народження! Стійкості Вам! Стіни зваляться! Віримо у Вашу свободу й боремося за неї».

Тимчасовий повірений у справах України в Російській Федерації та працівники посольства також привітали Сущенка.

Балуху, засудженому в анексованому Росією Криму до 3 років і 7 місяців колонії-поселення й штрафу, виповнилося 47 років. Кореспонденту «Укрінформу» Сущенко, який перебуває під арештом у Росії за звинуваченням у шпигунстві, виповнилося 49 років.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко розповів про затриманих у РФ, Криму та на Донбасі українців. Глава держави також привітав Сущенка.

Також стало відомо, що суд у Росії заочно стягнув із засуджених українців Станіслава Клиха та Миколи Карпюка 100 тисяч і 150 тисяч рублів відповідно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: