МЗС України вимагає допустити лікарів до Балуха

Читать на русском
МЗС вимагає від Росії допустити лікарів до українського політв'язня Володимира Балуха, якого тримають у Сімферопольському СІЗО.

МЗС вимагає від Росії допустити лікарів до українського політв'язня Володимира Балуха, якого тримають у Сімферопольському СІЗО.

Як інформує «Слово і Діло», про це написала прес-секретар МЗС Мар'яна Беца у Twitter.

«Не надавати медичну допомогу - нелюдяність і жорстокість. Вимагаємо від РФ допустити лікарів до політв'язня Балуха», - заявила вона.

В ефірі «112 Україна» Ольга Скрипник, керівник кримської правозахисної групи, повідомила про те, що Балух «має певні проблеми з нирками і спиною, його стан погіршується».

Нагадаємо, в окупованому Криму українця Володимира Балуха засудили до 3 років і 7 місяців колонії-поселення за звинуваченням у нібито незаконному зберіганні боєприпасів. Правозахисники вважають, що його репресували через проукраїнську позицію, в тому числі через прапор України, який було вивішено у дворі його будинку.

Бекіра Дегерменджи, кримськотатарського активіста, заарештували наприкінці листопада після того, як у різних районах Криму відбулися обшуки в будинках кримських татар. Під час тримання в СІЗО стан затриманого погіршився, і 14 грудня він потрапив до реанімації.

З початку анексії українського півострова кількість політв'язнів РФ вже перевищила 60 осіб. Варто зазначити, що єдині, кого поки що вдалося звільнити, - це кримські татари Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: