В Європарламенті заявили про високий ризик застосування ядерної зброї

Читать на русском
Фахівці «Міжнародної кампанії по забороні ядерної зброї» (ICAN) побоюються, що в найближчому майбутньому в світі може бути застосована ядерна зброя.

Фахівці «Міжнародної кампанії по забороні ядерної зброї» (ICAN) побоюються, що в найближчому майбутньому в світі може бути застосована ядерна зброя.

Ризик дуже великий, світ зараз ближче до катастрофи, ніж будь-коли за останні 65 років, заявила виконавчий директор ICAN Беатріс Фін, виступаючи в середу, 7 лютого, в Європарламенті в Страсбурзі, передає DW.com, пише «Слово і Діло».

Підозри у зв'язках Трампа з РФ: «підводні камені» американського розслідуванняПрезидент США назвав розслідування його зв'язків з РФ американською ганьбою. У США оприлюднили доповідь про зловживання ФБР у розслідуванні щодо Росії. Про причетність РФ до американських виборів розповіли експерти.

Вона звернула увагу євродепутатів на те, що конфлікт між Північною Кореєю і США може вилитися в атомну війну, а також на плани Пентагону створити ядерну зброю малої потужності. Фін назвала нову ядерну доктрину Вашингтона кроком до того, щоб швидше застосувати ядерну зброю. За словами глави ICAN, подібні прагнення спостерігаються і в інших ядерних держав.

«Ми бачимо нову дуже небезпечну гонку ядерних озброєнь, при якій стирається межа між ядерною і конвенціональною зброєю», - підкреслила Беатріс Фін. Вона закликала країни ЄС приєднатися до договору ООН про заборону ядерної зброї, щоб протистояти тенденції «гри ядерними м'язами».

Раніше повідомлялося, що в новій ядерній доктрині США не виключають удар із боку РФ.

Також відзначимо, США і союзники хочуть змінити ядерну угоду з Іраном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: