У новій ядерній доктрині США не виключають удар з боку РФ

Читать на русском
Міноборони США підготувало нову ядерну доктрину США, в якій зазначено, що будь-яке застосування ядерної зброї неприйнятно.

Міноборони США підготувало нову ядерну доктрину США, в якій зазначено, що будь-яке застосування ядерної зброї для досягнення політичних чи інших цілей ким би то не було, зокрема Росією, неприйнятно.

Про це йдеться в опублікованому адміністрацією Трампа документі, передає «Слово і Діло».

У відомстві заявили, що інші країни, в тому числі Росія і Китай, поповнюють свої арсенали новими видами ядерних засобів, і «ведуть себе все більш агресивно».

«Північна Корея продовжує свої незаконні дії, спрямовані на посилення ракетно-ядерного потенціалу, що є прямим порушенням резолюцій Ради безпеки ООН», - уточнюють в документі.

Відзначається, що Іран також зберігає свій ядерний потенціал і становить небезпеку.

Пентагон назвав країни, які несуть найбільшу загрозу для США і світуРосія, Китай, Північна Корея і Іран та терористичні організації у світі є основними викликами для безпеки США та світу.

Також, на думку авторів доктрини, Росія вважає за можливе загрожувати застосуванням ядерної зброї, щоб «паралізувати США і НАТО», і таким чином, домогтися закінчення конфлікту на умовах вигідних Москві.

У доктрині говориться, що стримуюча стратегія США створить непереборні труднощі для будь-якої можливої ​​російської «агресії» проти США, їх партнерів та союзників.

«Росія повинна зрозуміти, що будь-яке застосування ядерної зброї, нехай і обмежене неприйнятно. Застосування ядерної зброї може змінити хід конфлікту і викликати незліченні і нестерпні для Москви втрати», - йдеться в документі.

Як відомо, раніше в Пентагоні внесли Росію в список країн-загроз для миру і безпеки.

Тим часом, голова Пентагону і міністр оборони України провели переговори про озброєння України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: