США та союзники хочуть змінити ядерну угоду з Іраном

Читать на русском
Глава американського державного департаменту повідомив про ініціативу переглянути угоду з Іраном щодо ядерної зброї.
Рекс Тіллерсон

Сполучені Штати Америки та європейські союзники створили робочі групи для обговорення змін до нинішньої ядерної угоди з Іраном, яку розкритикував раніше президент США Дональд Трамп, а також щодо реакції на деструктивну поведінку Ірану в регіоні.

Про це заявив у суботу державний секретар США Рекс Тіллерсон під час перебування у Варшаві, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Що стосується іранської ядерної угоди, то президент Трамп достатньо чітко висловив свою думку, що ця угода має низку недоліків, і він має намір виправити їх. Те, що ми погодилися зробити, це робота з нашими європейськими колегами, особливо з Е3, і зрештою з ЄС, щоб визначити, питання по яких сферах, на нашу думку, мають бути вирішені, а також щодо механізму, з яким ми можемо розглянути ці питання», – заявив держсекретар США.

Він підкреслив, що «робочі групи вже розпочали зустрічі в рамках зусиль щодо узгодження цих принципів», а також можливості залучення іранців до обговорення цих питань.

Водночас, глава Держдепартаменту наголосив, що політика США стосовно Ірану набагато ширше, ніж ядерна угода.

«У США виникає дедалі більша заклопотаність та занепокоєння з приводу згубної поведінки Ірану в усьому регіоні: підтримки повстанців Хуті в Ємені; запуску ракет з Ємену по Саудівській Аравії; постачання зброї ополченцям, які дестабілізують Ірак і Сирію; підтримки ліванської «Хезболли», – підкреслив Тіллерсон.

Він зауважив, що ці занепокоєння також поділяють союзники США.

«Отже, наша робоча група також має на меті визначити сфери більш тісної співпраці з Європою, щоб відповісти на згубну поведінку Ірану», – сказав держсекретар США.

Нагадаємо, Німеччина ініціювала переговори з МЗС Ірану.

Раніше у президента США Дональда Трампа хочуть змінити ядерну угоду з Іраном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: