Ядерну угоду за президентства Трампа не переглядатимуть – МЗС Ірану

Читать на русском
Ядерна угода між Іраном і світовими державами переглядатися не буде, зокрема із вступом на посаду обраного майбутнього президента США Дональда Трампа.

В Ірані заявили, що не будуть переглядати ядерну угоду після вступу на посаду обраного президента США Дональда Трампа.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Ірану Аббас Аракчі напередодні першої річниці реалізації угоди, повідомляє 112.ua, передає «Слово і Діло».

Американські вчені попросили Трампа не відмовлятися від ядерної угоди з ІраномРяд американських дослідників попросили Дональда Трампа не розривати ядерну угоду з Іраном.

«Нова адміністрація США не може відмовитися від угоди», - заявив Аракчі, додавши, що Вашингтон має міжнародні зобов'язання щодо реалізації цієї угоди.

Аракчі повторив попередню заяву верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї, який сказав: «Якщо вони (США, - ред.) розірвуть її (угоду, - ред.), то ми її спалимо». Тому, додав заступник міністра закордонних справ Ірану, ніяких подальших обговорень з офіційними особами США щодо угоди не буде.

«Наші ядерні переговори з американцями завершено, і у нас немає ніяких інших політичних переговорів з ними. На нашу думку, все скінчено», - заявив Аракчі.

Як повідомлялося, під час виборчої кампанії Дональд Трамп заявляв про можливість розірвати або переглянути угоду про обмеження атомних програм Ірану в обмін на скасування санкцій. Трамп також критикував угоду за те, що вона, на його думку, гарантує Ірану занадто багато.

Нагадаємо, 15 грудня США продовжили санкції проти Ірану ще на 10 років.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: