«Енергоатом» домовився про постачання ядерного палива зі США

Читать на русском
НАЕК Енергоатом продовжила контракт з американською Westinghouse Electric про постачання ядерного палива до 2025 року.

НАЕК «Енергоатом» продовжила контракт з американською Westinghouse Electric про постачання ядерного палива до 2025 року.

Про це повідомили в компанії Westinghouse, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Так, новим контрактом передбачається поставка ядерного палива для забезпечення 7 з 15 українських атомних енергоблоків протягом 2021-2025 років, що означає розширення та продовження дії поточного договору на шість енергоблоків, термін дії якого спливає в 2020 році.

Згідно з умовами нового контракту, Westinghouse отримуватиме деякі компоненти палива від українського виробника.

Виробництво та збирання палива здійснюватимуться на підприємстві Westinghouse у місті Вестерос (Швеція), де існують виділені технологічні лінії виключно для виробництва палива для реакторів ВВЕР-1000, а поставка за договором почнеться на початку 2021 року, відразу ж після завершення чинного договору.

РФ захопила реактор і ядерні сховища на окупованих територіях - КлімкінРосійська Федерація захопила реактор і два ядерних сховища в включеному Криму і окупованому Донбасі.

Раніше повідомлялося, що «Енергоатом» домовився з американською компанією Holtec International про постачання спеціального технологічного устаткування для будівництва сховища ядерних відходів.

Президент України Петро Порошенко під час свого літнього візиту на Тернопільску ТЕС повідомив, що очікує скорочення частки ядерного палива з РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: