Підозри у зв'язках Трампа з РФ: «підводні камені» американського розслідування

Читать на русском
Володимир Золотарьовполітолог

Потрібно розуміти, як влаштована політична машина в США. Насправді, демократи намагаються активно подати втручання РФ у американські вибори. Зрозуміло, що Трамп може дати Путіну, але що Путін може дати США? Який сенс Трампу працювати на Росію?

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Золотарьов, оцінюючи розслідування зв'язків президента США з РФ, яке Трамп назвав «американською ганьбою».

«Росія – країна, що перебуває на задвірках світового процесу, з дуже слабкою економікою, якщо розглядати глобально. Жодної користі від неї Трампу просто немає. Єдине, що в РФ є, – це ядерна зброя, та й це сумнівно. Єдине, що пред'явили Трампу, — звинувачення, а доказів досі немає», – зазначив Золотарьов.

Річниця інавгурації Трампа: як лідер США допомагає Україні й «ладнає» з ПутінимДональд Трамп майже рік тому вступив на посаду президента США. Слово і Діло згадує, що світовий лідер зробив для України та як змінилися відносини США й Росії.

«Крім того, ми просто не розуміємо поки, що такого поняття, як вільні ЗМІ, навіть у США практично більше не існує. І коли Трамп говорить про facenews, то він говорить правду. Мас-медіа – це партійні органи Демократичної партії. Якщо уважно стежити за їхніми публікаціями протягом тривалого часу, це стане очевидним. Те, як вони висвітлюють події щодо РФ, відверта брехня», – уточнив політолог.

На його думку, майже вся американська преса, за рідкісними винятками, заангажована. Це партійні органи демократів, підкреслив він.

«Річ у тім, що це було і за Обами, і за часів попередніх адміністрацій, які просто були беззубими. За ці роки й створилася величезна бюрократична машина, несамовита, яка жодним чином не залежить від виборів, що, як в Україні та в будь-якій іншій країні, має владу. Не обрані політики керують, а ось такі бюрократи. Вони мають власні інтереси, які й захищають. І їхні інтереси на політичній арені висловлювала Демократична партія та частина республіканців», – пояснив експерт.

Ідеться не про те, що Трамп хороший чи поганий, а про те, що він не системний. Ось чому його «атакують». Він поза цим істеблішментом, взагалі прийшов з іншої сфери. Він не залежить від бюрократичної машини, й тому ці бюрократи його бояться.

«Проблема Трампа серйозна. Путін намагається все використовувати на свою користь. Йому це дуже вигідно. Путіну потрібно довести своїм виборцям, що він крутий. Образно кажучи, так, я ось такий поганий і вліз навіть в американські вибори, забрав Крим, влаштував війну на Донбасі. Коли в США виник такий скандал і запідозрили РФ, то він просто скористався ситуацією», – резюмував Володимир Золотарьов.

Раніше в США оприлюднили доповідь про зловживання ФБР у розслідуванні щодо Росії. Згідно з інформацією, високопосадовці з уряду США сприяли в основному демократам.

Тим часом адміністрація Трампа оприлюднила так звану «кремлівську доповідь» з іменами 210 представників оточення президента РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: