Питання Придністров'я. Від України багато чого залежатиме – Додон

Читать на русском
Президент Молдови Ігор Додон вважає, що Україна може допомогти в досягненні компромісу в питанні Придністров'я, де базуються російські війська.

Президент Молдови Ігор Додон вважає, що Україна може допомогти в досягненні компромісу в питанні Придністров'я, де базуються російські війська.

Про це він розповів під час інтерв'ю «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

Зустріч у Відні щодо Придністров'я: прогрес у переговорах та об'єднання з УкраїноюПрезидент Молдови заявив, що Придністров'я може стати частиною Молдови або України. Днями, вперше з червня 2016 року, у Відні пройшли переговори про врегулювання придністровського конфлікту. Оцінили ситуацію експерти.

«Київ - важливий партнер в форматі 5+2, який був дуже активним в цьому сенсі. Зрозуміло, від позиції України дуже багато буде залежати», - заявив молдавський президент, відомий своєю дружбою з Росією.

Він погодився із зауваженням журналістки, що за час свого президентства він ще не зустрічався з українським колегою Петром Порошенком. Співрозмовниця декілька разів спробувала уточнити, коли така зустріч відбудеться. Він відповів: «на все свій час».

Україна входить в міжнародний формат щодо врегулювання придністровського конфлікту «5+2» (Молдова, Придністров'я, Росія, Україна, ОБСЄ, а також спостерігачі від Євросоюзу і США).

Нагадаємо, в Молдові десять сіл «об'єдналися» з Румунією.

Раніше повідомлялося, в МЗС Молдови обурені військовими навчаннями РФ в Придністров'ї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: