Придністров’я проситься у спостерігачі ООН

Читать на русском
Лідер Придністров'я запропонував депутатам невизнаної республіки звернутися до ООН про надання статусу спостерігача при організації.

Придністров’я проситиме ООН надати невизнаній республіці статус спостерігача.

Про це повідомляє NewsMaker з посиланням на прес-службу лідера Придністров’я Вадима Красносельського, передає «Слово і Діло».

Красносельський запропонував депутатам невизнаної республіки звернутись до ООН з приводу надання статусу спостерігача при організації.

Красносельський зазначив, що Придністров’я існує понад 27 років, і в ньому проживають понад 500 тисяч осіб різних національностей, думка яких має бути представлена на майданчику ООН.

«Адже ця організація об’єднує саме нації, а не держави. Ми маємо на це повне право», – заявив лідер Придністров’я.

Молдова просить ООН допомогти вивести війська РФ з Придністров'яКишинів звернувся до ООН з проханням включити до порядку денного найближчої сесії Генасамблеї питання про повне виведення російських військових із Придністров'я.

Красносельський переконаний, що Придністров’я може отримати такий статус за прикладом Палестини.

«Якщо ми спостерігаємо, що старі форми переговорного процесу не спрацьовують, то потрібно шукати нові. Придністров’я це не влаштовує. Необхідно йти далі. ООН – хороший майданчик для представлення своїх позицій», – заявив Красносельський.

Раніше прикордонна поліція Молдови заборонила в'їзд на територію країни членам делегації з Росії та Південної Осетії, які прямували до Придністров'я.

За словами міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, ініціатори виведення російських військ із Придністров'я хочуть війни РФ з Україною та Молдовою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: