Молдова підрахує збитки від окупації Росією Придністров'я

Читать на русском
Молдавська влада планує найняти міжнародну юридичну фірму для оцінки збитку від військової присутності Росії в Придністров'ї.

Молдавська влада планує найняти міжнародну юридичну фірму для оцінки збитку від військової присутності Росії в Придністров'ї.

Про це заявив спікер парламенту Молдови Андріан Канду в інтерв'ю латвійському виданню Latvijas Avize, пише «Слово і Діло».

Зустріч у Відні щодо Придністров'я: прогрес у переговорах та об'єднання з УкраїноюПрезидент Молдови заявив, що Придністров'я може стати частиною Молдови або України. Днями, вперше з червня 2016 року, у Відні пройшли переговори про врегулювання придністровського конфлікту. Оцінили ситуацію експерти.

За його словами, Москві можуть пред'явити рахунок, який буде вимірюватися в мільярдах доларів.

«Ми маємо намір найняти міжнародну юридичну фірму щоб підрахувати збитки, завдані в зв'язку з російською присутністю в Придністров'ї протягом 25 років. Рахунок (до РФ) буде вимірюватися мільярдами доларів», - заявив Канду.

Спікер парламенту Молдови підкреслив, що не має сумніву в коректності вживання терміну «окупація». Він також повідомив, що в Придністров'ї, за підрахунками молдавської влади, знаходиться 2000 російських військових-окупантів, які проводять спільні навчання з так званоїю придністровською армією. «Росія порушила міжнародне право», - заявив політик.

«Російські військові підрозділи є загрозою для безпеки, оскільки це незаконна військова присутність, така ж, як в Абхазії, Південній Осетії і Східній Україні», - сказав Канду.

Він додав, що молдовська влада намагатиметься обговорити це питання на міжнародному рівні і сподівається, що його піднімуть в ООН.

Раніше повідомлялося, що Молдова відмовила у в'їзді українському журналісту.

Нагадаємо, в Австрії пройшли переговори щодо Придністров'я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: