У МЗС Молдови обурені військовими навчаннями РФ у Придністров'ї

Читать на русском
Кишинів категорично засуджує такі дії, котрі безпосередньо загрожують суверенітету і територіальній цілісності держави.

Офіційний Кишинів висловив обурення у зв'язку з проведенням Росією чергових військових навчань на території невизнаної Придністровської Молдавської Республіки.

Про це з посиланням на молдавське зовнішньополітичне відомство повідомляє «Слово і Діло».

Не Кремлем єдиним: чому Україна так дратує своїх сусідів?Питання мови, історичної пам’яті, прав нацменшин у кризовий для України момент стали непростими завданнями у відносинах із країнами-сусідками. Чи можливо враховувати баланс, коли йдеться про власну державність, розмірковував політолог Олександр Радчук.

Згідно з даними МЗС Молдови, в навчаннях бере участь оперативна група російських Збройних сил. За легендою, військові РФ вчаться протидіяти на території окупованого Придністров'я, «боротися» з тероризмом і знищувати умовного противника, який використовує зброю масового знищення.

Кишинів категорично засуджує такі дії, котрі безпосередньо загрожують суверенітету і територіальній цілісності держави.

Керівництво країни нагадало про «Угоду про принципи мирного врегулювання збройного конфлікту на Дністрі» від 1992 року, згідно з якою Росія зобов'язана вивести свої війська та озброєння.

Відзначимо, вперше з початку 2018 року російські військові почали проведення навчань на території Придністров'я. Вказувалося, що основним завданням навчань буде визначення порядку дій при веденні боїв серед цивільних осіб.

Раніше повідомлялося, що Молдова підрахує збитки від окупації Росією Придністров'я.

Нагадаємо також, Молдова відмовила у в'їзді українському журналісту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: