Молдова просить ООН допомогти вивести війська РФ з Придністров'я

Читать на русском
Кишинів звернувся до ООН з проханням включити до порядку денного найближчої сесії Генасамблеї питання про повне виведення російських військових із Придністров'я.

Кишинів звернувся до ООН з проханням включити до порядку денного найближчої сесії Генасамблеї питання про повне виведення російських військових з Придністров'я.

Про це повідомило німецьке видання DW, пише «Слово і Діло».

Блокада Придністров'я: яку користь може отримати УкраїнаЖурналіст Денис Попович розповів, як Україна може скористатися блокадою Придністров'я для врегулювання конфлікту на сході нашої країни.

«Молдова просить ООН включити питання про повне виведення російських військових з Придністров'я до порядку денного 72-ої сесії Генеральної Асамблеї. Відповідний лист постійного представника Молдови при ООН Віктора Морару оприлюднено у вівторок, 22 серпня», - йдеться в повідомленні.

У Кишиневі переконані, що присутність військовослужбовців РФ «є загрозою для підтримки міжнародного миру і безпеки», наголошується в листі. Морару попросив ООН підтримати зусилля Молдови, спрямовані на завершення процесу «безумовного, упорядкованого і повного виведення іноземних збройних сил з її національної території».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що Україна не буде пропускати російських військових до Придністров'яСказано 5 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Відзначається, що молдавський постпред при ООН навів в тексті звернення витримку з декларації ОБСЄ, прийняту в 1999, в якій віталося «зобов'язання Російської Федерації завершити виведення російських сил з території Молдови до кінця 2002 року».

Зазаначимо, 72-а сесія Генасамблеї ООН відкриється 12 вересня.

Раніше президент Петро Порошенко призначив відповідального за Придністров'ю.

Нагадаємо, 4 серпня Молдова запідозрила РФ у незаконних навчаннях в Придністров'ї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: