У Молдові десять сіл «об'єдналися» з Румунією

Читать на русском
У Молдові мер села Сесень Каларашського району та місцеві радники прийняли символічну декларацію про об'єднання з Румунією.

У Молдові мер села Сесень Каларашського району та місцеві радники прийняли символічну декларацію про об'єднання з Румунією.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на agora.md.

Розмитнення авто на єврономерах: досвід Молдови та вибір УкраїниГолова комітету ВР з питань податкової і митної політики заявила, що не можна дозволити розмитнення євроблях за безцінь. Детальніше про розмитнення розповіли експерти.

«Ще один регіон у Республіці Молдова заявляє про союз з Румунією. Це комуна Сесень, район Келераші... Таким чином, число селищ, які підписали Декларацію про об'єднання, досягає 10», - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, раніше цю декларацію підписали місцеві радники сіл Паркова Єдинецького району, Фештеліца Штефан-Водського району, Готешть Кантемірський району, оплачені Каушанського району, Улму, Бардар, Нові Русешти, Пугой і Весієнь Яловенського району.

Ініціювала кампанію «об'єднання з Румунією» в Молдові уніоністська громадянська платформа Acţiunea 2012. Організація планує, що в рік сторіччя об'єднання Румунії аналогічне рішення приймуть у ста населених пунктах.

Суть прийнятих декларацій - скасування держави Молдова та її включення до сусідньої держави - Румунії.

Президент Молдови Ігор Додон розпорядився скликати Вищу рада безпеки, щоб обговорити прийняту в молдавських селах декларацію про об'єднання з Румунією і підпал прапора Молдови на площі Великих національних зборів у Кишиневі 31 січня.

Він також заявив, що ідея об'єднання Молдови і Румунії може привести до громадянської війни.

Нагадаємо, в МЗС Молдови обурені військовими навчаннями РФ в Придністров'ї.

Відзначимо також, Україна і Молдова вирішили посилити охорону держкордону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: