Переговори коаліції в Німеччині. Сторони дійшли згоди

Читать на русском
Представники німецьких політичних сил ХДС, ХСС та СДПН досягли прориву в переговорах про формування нової урядової коаліції.

Представники німецьких політичних сил ХДС, ХСС та СДПН досягли прориву в переговорах про формування нової урядової коаліції. Про це в середу, 7 лютого, повідомила низка німецьких ЗМІ з посиланням на учасників зустрічі.

Згодом про досягнення принципової згоди щодо коаліційної угоди повідомили й у лавах християнських демократів, і соціал-демократів, пише «Слово і Діло».

Коаліція де-факто: які політсили найчастіше голосують із БПП та НФУ цьому огляді ми розберемося в питанні, хто ж голосував за найбільш важливі закони після того, як розвалилася коаліція з 5 фракцій навесні 2016 року.

Як повідомляє агентство dpa з посиланням на власні джерела, сторони досягли згоди щодо розподілу міністерських портфелів. Серед основних домовленостей, які стали відомі ЗМІ, вказується, що представники СДПН отримують крісла в трьох важливих міністерствах – закордонних справ, фінансів, а також соціального захисту і праці. Представник ХСС має очолити Міністерство внутрішніх справ ФРН. За ХДС залишаться Міністерства економіки та оборони.

Як повідомляють ЗМІ, лідер соціал-демократів Мартін Шульц має очолити Міністерство закордонних справ.

У середу, 7 лютого, в другій половині дня буде оприлюднена докладна інформація щодо рішень, ухвалених на коаліційних переговорах.

Німеччина виділить ще кілька мільйонів на «гуманітарку» для ДонбасуНімецька влада ухвалила рішення про виділення ще 2,5 млн євро для реалізації гуманітарних проектів благодійного фонду Caritas Ukraine на Донбасі.

Як повідомлялося, основні розбіжності в учасників перемовин були в таких сферах, як ринок праці, охорона здоров'я та питання біженців.

Коаліційний договір ще мають схвалити члени СДПН, у лавах якої зростає спротив формуванню нової «великої коаліції» з консерваторів та соціал-демократів.

Нагадаємо, пристрасті навколо формування нової урядової коаліції в Німеччині тривають уже понад три місяці. Попередні переговори щодо формування коаліції «Ямайка» в складі ХДС/ХСС, зелених та Вільної демократичної партії (ВДП) провалилися через вихід із них вільних демократів.

Попередні консультації (зондування) щодо формування «великої коаліції» між ХДС/ХСС та СДПН завершилися 11 січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: