Міграційна програма ЄС: скільки біженців прийняла Німеччина

Читать на русском
Німеччина майже завершила прийом біженців відповідно до міграційної програми ЄС. Офіційно програма повинна була завершитися 26 вересня 2017 року.

Німеччина майже завершила прийом біженців відповідно до міграційної програми ЄС.

Про це заявили в міністерстві внутрішніх справ країни, передає DW, пише «Слово і Діло».

Динаміка міграції з Донбасу: які області обирають переселенціУ порівнянні з жовтнем, в листопаді 2017 року кількість зареєстрованих переселенців з окупованих районів Донбасу та Криму зменшилася майже на 33,6 тис.

Згідно з програмою ЄС про перерозподіл біженців, Німеччина повинна була прийняти 27 тис. Чоловік, але прийняла лише 10 265: 4894 людини з Італії, з Греції - 5371.

Як зазначає видання, справа в тому, що підстави для переселення виявилися у значно меншої кількості мігрантів, ніж очікувалося.

Під програму перерозподілу підпадають тільки ті мігранти, чиї шанси отримати притулок перевищують 75%.

Таким чином, Німеччина «зі значним відривом прийняла найбільше число біженців» в порівнянні з іншими країнами Європи.

За даними МВС Німеччини, до теперішнього часу в Греції практично не залишилося прохачів притулку, ситуація яких дозволяла б їм розраховувати на переселення в Німеччину.

Тим часом в Італії критеріям для переселення відповідають близько 3 тис. заявок.

При цьому, якщо в грудні 2017 року Німеччина ще прийняла 503 біженця з Італії і 39 - з Греції, то вже в січні в ФРН з обох країн за програмою переселення приїхали тільки 8 осіб.

Офіційно програма повинна була завершитися 26 вересня 2017 року.

Раніше прем'єр-міністр Польщі розповів про ситуацію з українськими мігрантами. А також про те, скільки з них переселенці з Донбасу.

Також відомо, що країни Європейського Союзу з січня по вересень 2017 отримали 479 650 перших заяв на притулок, що на 50 відсотків менше, ніж за аналогічний період попереднього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: