Без п'яти хвилин канцлер? Шульц проголосував на виборах в Німеччині

Читать на русском
Представник СДПН і кандидат на пост канцлера Німеччини Мартін Шульц проголосував на вибрах до Бундестагу і впевнений, що його партія отримає достатню кількість голосів, щоб він став канцлером.

Представник СДПН і кандидат на пост канцлера Німеччини Мартін Шульц проголосував на вибрах до Бундестагу і впевнений, що його партія отримає достатню кількість голосів, щоб він став канцлером.

Як повідомляє Die Welt, Шульц проголосував на виборчій дільниці у неділю вранці, пише «Слово і Діло».

«Я налаштований оптимістично, думаю, соціал-демократи отримають хороший результат", - сказав він, виходячи з виборчої дільниці.

На питання журналіста, скільки відсотків може отримати його партія, Шульц коротко відповів: «Досить, щоб я став канцлером».

Як зазначає видання, якби федеральний канцлер обирався напряму, 45% голосів отримала б чинний канцлер Ангела Меркель, Шульц заручився б підтримкою 32% виборців.

У Німеччині громадяни голосують на виборах за конкретну партію, а не безпосередньо за кандидата в канцлери.

Лідерами симпатій німців є правляча партія канцлера Меркель - Християнсько-демократичний союз разом з Християнсько-соціальним союзом (ХДС/ХСС). Друге місце експерти пророкують Соціал-демократичної партії Німеччини Шульца. За необхідності, партії створюють коаліцію у Бундестазі.

Основна інтрига полягає в тому, хто посяде третє місце. Серед кандидатів - правопопулістського партія Альтернатива для Німеччини або Зелені, Ліві або Партія вільних демократів. За необхідності, партії створюють коаліцію у Бундестазі.

Через відрив правлячої партії від соціал-демократів у Шульца шансів очолити уряд мало. Можлива коаліція соціа-демократів та Зелених і Лівих, швидше за все не матиме більшості в парламенті.

Нагадаємо, в неділю 24 вересня о 8 ранку в Німеччині почалося голосування на виборах в нижню палату німецького парламенту.

Раніше експерт розповів, чи чекати сюрпризів і до чого готуватися Україні в зв'язку з виборами в Німеччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: