Німеччина виділить ще кілька мільйонів на «гуманітарку» для Донбасу

Читать на русском
Німецька влада ухвалила рішення про виділення ще 2,5 млн євро для реалізації гуманітарних проектів благодійного фонду Caritas Ukraine на Донбасі.

Німецька влада ухвалила рішення про виділення ще 2,5 мільйонів євро для реалізації гуманітарних проектів благодійного фонду Caritas Ukraine на Донбасі.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на посольство ФРН в Києві.

Україна просить Євросоюз про нову допомогуУкраїна подала до Європейської комісії заявку на отримання нової макрофінансової допомоги від Євросоюзу.

Крім того, Союз німецьких об'єднань Caritas додатково виділить 150 тисяч євро.

У німецькому посольстві зазначили, що проектна діяльність зосереджена на Луганській і Донецькій областях, але нею зможуть скористатися й ті, хто потребує допомоги, в Харківській, Дніпропетровській і Запорізькій областях.

Відзначається, що завдяки реалізації різних гуманітарних заходів Caritas забезпечить отримання близько 18 тисяч осіб, які потерпають від конфлікту на сході України, матеріалів для опалення, палива та основних продуктів харчування. Крім того, чимала кількість громадян, зокрема хронічно хворі та люди похилого віку, зможуть отримати доступ до медичного обслуговування.

Раніше Німеччина виділила додаткові два мільйони євро на допомогу постраждалим від конфлікту на сході України.

Як повідомлялося, фінансова підтримка Німеччини Україні за 2014-2016 роки становила понад 800 мільйонів євро.

Також відомо, що Німеччина виділить 750 тисяч євро на гуманітарні проекти, спрямовані на надання допомоги постраждалим під час конфлікту на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: